Nieuwe doorslagveiligheid

In 2015 is voor de gehele markt, BEA 00136 voor de doorslagveiligheid (DSV) door ProRail ingetrokken. Batenburg Energietechniek heeft daarop een verbeterde versie ontwikkeld: Seher« PDLVL500/1500M DSV welke gecertificeerd is volgens de nieuwe SPC 00302-v001. Per 1 januari 2016 heeft Railcert ons, voor de komende 7 jaar, gecertificeerd voor de levering van de doorslagveiligheid.


Werking


De functie van een doorslagveiligheid is het doorverbinden van geleidende objecten met het retourcircuit op het moment dat die onbedoeld in aanraking komen met de 1500V DC tractiespanning, bijvoorbeeld door defecte isolatoren, bovenleiding draadbreuk en het ontwrichten van de draagconstructie.


Duurzaamheid

ProRail streeft een zo hoog mogelijke duurzaamheid na met gebruikte producten. De nieuwe DSV heeft een groot voordeel omdat hij zelfherstellend is bij blikseminslag, en daarnaast is hij ook onderhoudsvrij. De vernieuwde versie is compacter heeft een messing contactdeel voor een beter contact en een zichtbare thermische indicator die de status van de DSV aangeeft.

  

Toepassing

De DSV wordt in de 1500V DC tractie- energievoorziening gebruikt om een verbinding te maken tussen de draagconstructie van de bovenleiding en de retourspoorstaaf. Deze verbinding moet ervoor zorgen dat bij falen van de isolatie de draagconstructie niet onder spanning blijft staan. Bij enkelbenig ge´soleerd spoor wordt de DSV ook tussen het ge´soleerde been en het onge´soleerde been (spoorstaaf) geplaatst. In ongestoorde bedrijfsvoering vormt de DSV een isolatie en voorkomt zwerfstromen en storingen in treindetectie en -beveiliging.

Meer informatie bij onze sponsor Batenberg energietechniek.

Voor de data sheet klik hier.

Voor de folder van de doorslagveiligheid klik hier
 

 

 

Ook sinds kort leverbaar een simpele maar doeltreffende doorslagveiligheden tester.

 

 

Klik op de foto om de gebruiksaanwijzing te downloaden, ook deze tester is verkrijgbaar bij Batenburg.

 

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.