Eurlings: innovatie nodig bij onderhoud spoor

woensdag 10 december 2008 09:23

 

(Novum) - Spoorbeheerder ProRail moet innovatiever aan het spoor werken, zodat het treinverkeer bij onderhoud minder lang stilligt. Bovendien moet innovatie de kwaliteit van het werk vergroten. Dat stelt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) in reactie op een onderzoek van FNV Bondgenoten.

De bond stelde onlangs dat het onderhoud aan het spoor te wensen overlaat door een gebrek aan goed opgeleide spoorwegonderhouders. Bovendien zou ProRail beknibbelen op de tijdsduur van het onderhoud. Gemiddeld ligt het treinverkeer bij onderhoud tussen de drie en zes uur stil. Ruim zeventig procent van de ondervraagde spoorwerkers zei dat de tijd te kort is om op verantwoorde wijze het werk uit te voeren.

Eurlings stelt dat er voldoende tijd en spoorcapaciteit is om het onderhoud uit te voeren. Wel zegt hij de zorgen van FNV te delen om voldoende gekwalificeerd personeel te behouden voor het onderhoud. Volgens de minister heeft ProRail beloofd er alles aan te doen dit op te lossen.

De bewindsman wil dat ProRail verder onderzoekt of het nodig en mogelijk is het treinverkeer minder, maar dan wel langer buiten dienst te stellen. Dat levert volgens hem voordelen op voor het onderhoud. Wel moeten reizigers tijdig op de hoogte worden gebracht, meent Eurlings.

Voor de complete brief van Camiel Eurlings aan de tweede kamer klik hier

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.