De nieuwe kortsluit inrichting

 

 

 

 

 

Dit hoort binnenkort tot het verleden

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort is hij beschikbaar de nieuwe kortsluitinrichting,

Maar eerst zijn we u natuurlijk verschuldigd om u uit te leggen wat is een kortsluitinrichting en waar gebruiken we die voor.

De voeding van de bovenleiding wordt verzorgt door onderstations (zie elders op de site) elke voedings sectie is natuurlijk beveiligd door zgn. snelschakelaars welke de bovenleiding beveiligen tegen overbelasting en/of kortsluiting.

De werking van deze snelschakelaars moet natuurlijk gegarandeerd zijn daarom worden elke drie jaar en bij nieuwbouw of gewijzigde voedingsecties deze schakelaars beproefd.

Dit doen we door op het meest ongunstigste punt een kortsluiting te maken waardoor de snelschakelaar moet uitschakelen. Dit gebeurt momenteel met een zgn. kortsluitplank deze bestaat uit een magneet schakelaar en een vonkhoorn.

De vonkhoorn is doorverbonden met een koperdraad van 6 mm2 welke indien de snelschakelaar niet aanspreekt doorbrand en zo de kortsluiting opheft. (zie de foto hierboven)

Deze methode is niet meer van deze tijd zodoende is door de werkgroep E van de SAS een nieuwe kortsluitinrichting ontworpen welke momenteel de laatste wijzigingen en proeven ondergaat.

     

Deze nieuwe kortsluitinrichting bestaat uit een kleine snelschakelaar welke de kortsluiting inleidt en indien de te beproeven snelschakelaar niet uitschakelt de kortsluiting afschakelt.

Deze methode is natuurlijk veiliger voor de uitvoerende monteurs en de omgeving. Weer een risico weggenomen.

 

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.