ZAANDAM 30 september 2008:

Trein ramt ladderwagen, baanwerker aan dood ontsnapt

Novum) - Een spoorwerker is dinsdagochtend bij station Zaandam aan de dood ontsnapt toen een stoptrein zijn ladderwagen aanreed. Dat laat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat weten, die een onderzoek instelt.

De stoptrein uit Amersfoort reed volgens de inspectie rond 09.00 uur uit de Hemtunnel met zo'n veertig kilometer per uur. Op hetzelfde stuk spoor was een baanwerker bezig met werkzaamheden aan de bovengeleiding.

De machinist zag nog net op tijd dat ze op hetzelfde spoor zaten. Het was te laat om voor de ladderwagen te stoppen, dus waarschuwde de machinist de monteur door het op een toeteren te zetten. De man kon nog net op tijd wegspringen. De trein ramde daarop de lorrie. Hoewel de trein passagiers aan boord had, raakte niemand gewond. "Om je een idee te geven, die lorrie is zo licht dat hij door twee mannen op de rails wordt getild", legt een woordvoerder uit.

Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. ,,Het is nog niet duidelijk of de trein of de baanwerker in dienst van VolkerRail op het spoor aanwezig mocht zijn. Ook wordt er gesproken met de treindienstleiding'', aldus Nederstigt.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.