Brits railbedrijf schrapt nog eens 500 banen.

 

 

28 april 2010      LONDEN - Het Britse spoorinfrastructuurbedrijf Network Rail gaat nog eens vijfhonderd banen in het onderhoud schrappen.

 
Volgens Network Rail kunnen de werknemers er uit "wegens verbeteringen in de productiviteit in de laatste twee jaar". Eerder dit jaar vertrokken al 235 werknemers vrijwillig terwijl Network Rail denkt dat later dit jaar nog eens tweehonderd collega's dat voorbeeld zullen volgen. De vakbonden maken zich ernstig zorgen dat het voortdurend terugdraaien van het aantal werknemers gevolgen heeft voor de veiligheid en hebben al stakingen tegen de plannen aangekondigd. Network Rail heeft momenteel nog 18.000 onderhoudswerkers in dienst. Dat kan echter veel minder doordat nieuwe rails en apparatuur minder onderhoud nodig heeft en ook door het "wegsnijden van overbemanning en ouderwetse werkpraktijken". "Meer efficiŽnt onderhoud betekent meer investeringen in betere stations, het openen van nieuwe lijnen en toevoegen van capaciteit aan bestaande. Als de vrijwillige ontslagen zijn afgerond, hebben we een kleiner aantal mensen die het spoorwegnet veilig onderhoudt", aldus hoofd onderhoud Steve Featherstone. De vakbond RMT blijft er echter bij dat de veiligheid door de reeks ingrepen in het gedrang komt.

 

 

Hoe was het ook alweer in Engeland.

Ook daar werd het onderhoud geprivitariseerd. Tot dat in 2003 het weer werd terug gedraaid.

Nu is Network Rail de Britse railinfrastructuurbeheerder. Network Rail heeft in oktober 2003 de vorige railinfrabeheer van het Verenigd Koninkrijk, de commerciŽle railinfrastructuurbeheerder Railtrack Group Plc., overgenomen voor 500 miljoen Britse pond.

Dit gebeurde na een reeks zware dodelijke ongevallen, die te wijten waren aan een slecht onderhoud. De overheid verweet Railtrack ervan dat het bedrijf de noodzakelijke onderhoudswerken van de sporen niet uitvoerde. Om een grote winst aan de aandeelhouders voor te leggen, werd niet meer geÔnvesteerd in veiligheid en onderhoud.

Als reactie hierop nationaliseerde de overheid Railtrack. Het bedrijf werd geherstructureerd, waarbij in tegenstelling tot Railtrack, de winst niet terugvloeit naar de aandeelhouders, maar wordt de gegenereerde winst opnieuw geÔnvesteerd in de staat van het spoor.

Het bedrijf beheert 21.000 mijl (ongeveer 33.800 kilometer) spoor en heeft ongeveer 18.000 mensen in dienst.

In 2003 besloot Network Rail om het onderhoud weer zelf ter hand te nemen en niet langer uit te besteden aan aannemers.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.