Overname van Strukton rond.

 

 

UTRECHT - 20 juli 2010.                 De bouwbonden van FNV en CNV hebben zich alsnog achter de verkoop van Strukton aan Oranjewoud geschaard.


 
Daarmee lijkt de overname van het bouwbedrijf, dat volledig in handen is van de Nederlandse Spoorwegen, slechts een kwestie van tijd. De verwachting is dat de acquisitie nog deze week wereldkundig zal worden gemaakt. FNV Bouw en CNV Vakmensen zien geen aanleiding meer om dwars te liggen nu afspraken zijn gemaakt over werkgelegenheid en medezeggenschap. Oranjewoud heeft toegezegd dat de overname niet gepaard zal gaan met een forse reorganisatie. De werkgelegenheid blijft komende jaren op peil. Bovendien blijven alle arbeidsvoorwaarden gehandhaafd. Verder zal de medezeggenschap binnen Strukton na de aandelenoverdracht overeind blijven. Voor de bouwbonden een belangrijk punt, omdat Gerard Sanderink, eigenaar van Oranjewoud, bekend staat als een harde zakenman die weinig tegenspraak duldt. Bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen is tevreden met de afspraken, vooral omdat de NS en Oranjewoud in eerste instantie geen enkele garanties wilden afgeven. "Het heeft even geduurd, maar gelukkig is er nu een protocol getekend met alle partijen", aldus Van Rijssel. "Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en dat hebben de werknemers van Strukton hard nodig." Volgens FNV Bouw-voorzitter John Kerstens hebben de NS en Oranjewoud "een belangrijke hobbel genomen op weg naar verdere formalisering van de overname". Bij hem bestaat geen twijfel meer dat Strukton in handen van het ingenieursbureau komt. "Dit is in kannen en kruiken."

Precair

De NS wil niet bevestigen dat de overname op een haar na is gevild. "De verkoop van een onderneming is een precaire zaak. Zolang de onderhandeling lopen, doen we daar geen mededelingen over", laat NS-zegsman John Krijgsman weten. Ook over het bod van Oranjewoud zwijgt hij. In de markt wordt een overnamesom van rond de 250 miljoen euro genoemd, exclusief schulden. Behalve Oranjewoud zijn er geen andere serieuze gegadigden. Ballast Nedam, lang genoemd als mogelijke koper, liet afgelopen vrijdag bij monde van topman Theo Bruijninckx weten geen bod voor te bereiden. "Strukton is voor ons een belangrijke partner. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook met belangstelling. Maar een overname is niet aan de orde", aldus Bruijninckx.

Klik hier om de afspraken te lezen die de bonden gemaakt hebben te lezen.

UTRECHT, 23 juli 2010 – NS en Oranjewoud N.V. hebben overeenstemming bereikt over een overname van Strukton. Dit hebben NS en Oranjewoud N.V. vandaag in afzonderlijke persberichten bekendgemaakt.

Oranjewoud N.V. is actief in Europa en de Verenigde Staten als leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, milieu, water, veiligheid, sport- en vrijetijdsvoorzieningen, stedelijke en gebiedsontwikkeling, en natuur en landschap.

De directie van Strukton steunt de voorgenomen overname. Durk ten Wolde (bestuursvoorzitter Strukton Groep) en Raymond Steenvoorden (directielid Strukton Groep): ‘De onderneming biedt een breed scala aan diensten en zal zodoende optimaal in staat zijn om te kunnen inspelen op de toenemende marktvraag naar ontwerp- en uitvoeringsoplossingen voor infrastructurele vraagstukken. Belangrijk is dat met de overname door Oranjewoud N.V. de onderneming een aandeelhouder krijgt met een langetermijnvisie op Strukton.’

Klik hier voor het volledige persbericht

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.