ProRail wil marktideeën accepteren

 

 

12-05-2009

 

UTRECHT - ProRail pakt ideeën uit de markt serieus op.

Innovatiecontracten krijgen een streepje voor bij een aanbesteding en de initiatiefnemer kan rekenen op vijf jaar bescherming van het voorstel.

 

 

ProRail presenteert donderdag het plan voor het contracteren van 'unsolicited proposals' als onderdeel van een nieuwe marktbenadering. De spoorbeheerder kan alle inspiratie uit de markt gebruiken om de capaciteit verder te benutten. Daarbij gaat het om nieuwe infrastructuur, maar ook om systemen of 'sharing business' zoals de combinatie van een station met een winkelcentrum. Wie een serieus plan indient, mag meteen een prijsopgave meesturen. Ger van der Wal, aanbestedingsexpert van ProRail heeft de methode grotendeels gekopieerd van de werkwijze in de VS. Via de Federal Acquisition Regulation bestaat daar al jaren ruimte voor initiatieven van marktpartijen. Als het voorstel meerwaarde heeft voor het spoornet en wordt omarmd door de opdrachtgever, volgt een oordeel over eventuele aanbestedingsplicht. Die kan er zijn bij nieuwe infrastructuur of pps-voorstellen. De indiener hoeft dan niet opnieuw in te schrijven bij de officiële aanbestedingsronde. Het voorstel zal als 'probleem' in prestatie-eisen op de markt worden gezet en iedereen krijgt de kans een eigen oplossing in te dienen. De bedenker heeft als voorsprong een langere voorbereidingstijd en de toezegging voor overleg over selectie- en gunningseisen om daarmee het oorspronkelijke ontwerp te beschermen. "Ons traject is nog niet eens officieel gelanceerd en we hebben al drie serieuze voorstellen binnen: daarvan gaan we er één afwijzen, één gezamenlijk in research 0x26 development oppakken en één als pilot uitvoeren", licht Van der Wal toe. Een van de drie is van Strukton Rail, die het plan heeft neergelegd om alvast spoorboekloos te gaan rijden tussen Amsterdam en Eindhoven. Daarbij geldt ook een aanbod voor voorfinanciering. Heeft ProRail overigens geen budget beschikbaar, maar is het wel een goed idee, dan houdt de indiener nog vijf jaar een voorkeurspositie.

 

 

Megacontract voor bovenbouw Hanzelijn

 dinsdag 12 mei 2009

UTRECHT - In het statige hoofdkantoor van ProRail in Utrecht zijn vanmiddag de contracten getekend voor de bovenbouw van de Hanzespoorlijn.

Daarmee is een bedrag van 164 miljoen euro gemoeid.

Het gaat om het grootste contract binnen het project Hanzelijn. Tot de bovenbouw behoren onder meer 13.000 spoorstaven, 133.000 dwarsliggers, 400 kilometer bovenleiding, 1500 masten, 22 kilometer geluidsscherm en de modernste beveiligingssystemen die het mogelijk maken dat de treinen op het traject Lelystad-Zwolle 200 kilometer per uur mogen rijden.

ProRail heeft bij de aanbesteding hoog ingezet op duurzaamheid. Zo wordt de verwarming van de wissels gestookt op warmte uit de aarde en wordt de bovenleiding gevoed met stroom uit windmolens.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.