Heeft u wel eens gekeken.

 

 

Rail Away is een serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. Elke aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen.

Er zijn niet veel mensen die een hekel hebben aan reizen. En met reizen bedoelen we niet het haastig vertrekken van een overvol vliegveld en binnen korte tijd opeens in een totaal andere cultuur, klimaat en tussen ‘vreemde’ mensen belanden. Met reizen bedoelen we het geleidelijk wennen aan een veranderend uitzicht en andere gezichten. Het natuurlijk en rustig toeleven naar zo'n omschakeling. Eén van de beste manieren om te reizen is met een trein en dat willen de programmamakers van Rail Away duidelijk maken. Door met een redelijke snelheid - nog aan menselijke verhoudingen aangepast - te reizen door een gebied of een land leer je dat veel beter kennen en waarderen. Ook krijg je bewondering voor de ontwerpers en bouwers van spoorlijn en kunstwerken.

En deze week met name as. donderdag 28 en vrijdag 29 augustus zou u misschien wel eens een keer, kunnen kijken we gaan dan namelijk 2 dagen Nederlandse sporen zien in Railaway.

Dus vergeet niet te kijken 19.55 uur op NPO 2

 

 

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.