Hij komt er weer aan.

De twee jaarlijks beurs voor technische rail enthousiastelingen.

En wilt u er gratis naartoe registreer u hier

Dit jaar zijn er maar liefst 80 bedrijven die u graag verwelkomen in hun stand, zeer opvallende afwezigen zijn de grote drie,

BAM Rail, Strukton Rail en Volker Rail zijn dit jaar afwezig op de beurs.

Het evenement met als hoofdsponsor Railpro wordt uiteraard weer georganiseerd in de jaarbeurs in Utrecht.

 

Hier onder vindt u het persbericht:

Rail-Tech Europe 2009: Nieuwe onderdelen: Rail Carrière Plein en een tweedaagse Management CursusOver ruim 1 maand zal Utrecht, het spoorknooppunt van ons land, weer gastheer zijn van het Rail-Tech Europe evenement. Het is voor de zevende keer dat Europoint Rail Technology Conferences & Exhibitions uit Zeist deze beurs en conferenties op het gebied van railtechnologie organiseren. In de loop van de jaren is dit evenement uitgegroeid tot een van de belangrijkste rail evenementen op het Europese vasteland. De driedaagse vakbeurs loopt op de eerste twee dagen parallel met dynamische conferentieprogramma’s. Het evenement wordt gehouden van 31 maart t/m 2 april in Jaarbeurs Utrecht. Deze 7e Rail-Tech Europe herhaalt dit jaar weer zijn kenmerkende, succesvolle onderdelen maar heeft ook een aantal nieuwe elementen toegevoegd, zoals het Rail Carrière Plein en een Rail Infrastructuur Management Cursus.

Vakbeurs
Toonaangevende industriële bedrijven en instanties onderschrijven Rail-Tech Europe 2009; velen met een substantiële aanwezigheid op de vakbeurs. De beurs huisvest meer dan 120 stands. ProRail bijvoorbeeld is met standruimte vertegenwoordigd op de beurs, daarmee zijn rol als een van de voornaamste partners van dit evenement onderstrepend. Ook Holland Rail Industry, de ondernemersvereniging van producenten, engineers en consultants in de railsector, is aanwezig op de beurs alsmede vele ingenieursbureaus, producenten en consultants zelf. Onze zuiderburen zijn dit jaar ook vertegenwoordigd: ProRail’s Belgische collega, InfraBel, neemt voor het eerst deel aan dit evenement. Een kleine greep uit de andere exposanten die inmiddels hun standruimte hebben gereserveerd zijn: Siemens, Alstom, Bombardier, Spitzke, Vossloh en DHV. In totaal is nu 90% van de beschikbare expositieruimte verhuurd.

Conferenties
Een internationale adviescommissie waarin experts uit de Europese railindustrie vertegenwoordigd zijn hebben een interessant en veelzijdig conferentiepakket samengesteld. Het conferentieconcept is op verzoek in 2009 gedeeltelijk gewijzigd: conferentiedeelnemers kunnen nu hun keuze maken uit een pakket van vier afzonderlijke conferenties en ook besluiten om aan meer dan één conferentie deel te nemen. Dit is mogelijk omdat de conferenties variëren van een 2-daags-, 1-daags- tot alleen een ochtendprogramma. “De conferenties vinden plaats op 31 maart en 1 april terwijl de vakbeurs tot en met de 2e april gehouden wordt. Daardoor hebben onze conferentiedeelnemers voldoende tijd om de vakbeurs in alle rust te bezoeken” aldus conferentiemanager Ilona Leuvenkamp. De conferentiethema’s zijn ‘Light Rail and Liveable Cities’, ‘Rail Infrastructure Maintenance’, ‘Wayside Train Monitoring Systems’ and ‘Interoperability of Railway Information Systems (the InteGRail Project)’. Deze laatste conferentie is in samenwerking met UNIFE (de Europese Railindustrie) opgezet. De voertaal tijdens de conferenties is Engels. Ongeveer 45 sprekers uit 7 landen garanderen kwalitatief hoogstaande conferenties die een ‘must’ zijn voor rail experts die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen in de internationale railsector.

Nieuw onderdeel: het Rail Carrière Plein
Beursmanager Jerry Visser vertelt hoe hij op het idee kwam van het Rail Carrière Plein: “Het blijkt voor veel van onze standhouders vaak lastig te zijn om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Zij zoeken naar alternatieven om in contact te komen met getalenteerde vakkrachten. Waarom zouden wij hen dan niet helpen in die zoektocht door een ruimte beschikbaar te stellen op de beurs die toegankelijk is voor alle exposanten en te bezoeken is door geïnteresseerden in een carrière(switch) in de railsector? Toen was het idee voor een Carrière Plein snel geboren”. Hij gaat verder: ”Wij geloven dat dit plein een welkome aanvulling is voor veel van onze standhouders in hun zoektocht naar getalenteerd technisch personeel. We zijn al druk bezig om er voor te zorgen dat vraag en aanbod elkaar ook daadwerkelijk treffen op dit carrièreplein. Technische studenten hebben al te kennen gegeven dat zij blij zijn met deze mogelijkheid om kennis te maken met hun eventuele toekomstige werkgevers.”

Ook nieuwe: ‘Rail Infrastructure Management Cursus’
Deze dynamische 2-daagse cursus ‘Managing Rail Infrastructure Projects’ vindt plaats op 31 maart en 1 april. PMP Professional Learning Ltd. uit Engeland en Europoint zijn een samenwerkingsverband aangegaan om management trainingen in de railsector aan te bieden. PMP Professional Learning heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van hooggekwalificeerde management trainingen terwijl Europoint al 11 jaar lang toonaangevend is in het organiseren van gespecialiseerde railtechnologische conferenties. Deze combinatie van deskundigheid heeft geresulteerd in een kwalitatief hoogstaande management cursus speciaal ontwikkeld voor de railsector, met de aftrap tijdens Rail-Tech Europe 2009.

Herhaalde succesfactoren
Een kenmerkend en succesvol onderdeel vanaf de eerste editie van Rail-Tech Europe is altijd het spoor geweest dat in de beurshal wordt aangelegd. Stanshouders kunnen hierop hun machines en apparatuur tentoonstellen of demonstreren. De spoorstaven, 150 meter spoor in totaal, worden dit jaar ter beschikking gesteld en geplaatst door voestalpine Railpro BV uit Hilversum, de hoofdsponsor van het evenement. Bezoekers treffen op iedere meter spoor iets aan want alle beschikbare meters zijn inmiddels verhuurd.

Andere bekende onderdelen van Rail-Tech Europe die ook dit jaar weer terugkeren zijn de presentatieruimte die toegankelijk is voor alle bezoekers om diverse bedrijfspresentaties bij te wonen, het technische excursieprogramma, het netwerkdiner en de ‘innovation award’ ceremonie. De ‘Innovation Award’ wordt dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt, wederom aan de exposant die het meest innovatieve en inventieve product of dienst heeft ontwikkeld dat tevens marktpotentieel heeft. Een vakkundige jury bestaande uit vertegenwoordigers uit de railindustrie beoordeelt de aanmeldingen, maakt de genomineerden bekend en roept de winnaar uit in een speciale ceremonie op woensdag 1 april. Daarnaast zal ook het altijd populaire technische excursieprogramma weer aangeboden worden. Op 2 april zijn geïnteresseerden welkom om bij HTM (Haagsche Tramweg-Maatschappij) een kijkje achter de schermen te komen nemen.
 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.