te verlaten pand in Waalre                                        te verlaten pand in Meppel                                                            Nieuwe pand in Nijmegen

 

Reorganisatie Strukton gaat door zoals aangekondigd.

Uit betrouwbare bron vernamen wij dat de 

Verhuizing Meppel naar Nijmegen staat gepland in het weekend van 6 november. Alles gaat in 1 keer over naar Nijmegen.
Personeel voelt zich onder druk gezet om "maar" mee te gaan. Strukton biedt werkvoorbereiders een "3 maanden" probeer tijd aan om daarna alsnog definitief te kunnen kiezen tussen wel of niet mee.
Veel werkvoorbereiders en planners moeten meer dan 2 uur enkele reis gaan rijden.

In de Meppeler courant was onlangs dit artikel nog te lezen:

Een van de scenario's is volgens een woordvoerster van Strukton Holding dat Strukton Rail Noord in Meppel en Strukton Rail Zuid in het Brabantse Waalre worden samengevoegd op een nieuwe vestigingsplaats. Genoemd wordt Nijmegen. 
 
Bij Strukton in Meppel werkten in de toptijd 280 medewerkers. Dat aantal is ruim onder de 200 gekomen, omdat medewerkers op zoek zijn gegaan naar een andere baan. In totaal hebben 170 medewerkers Strukton Noord en Zuid inmiddels verlaten. 

En Nijmegen is blij met de komst van Strukton een artikel uit de Gelderlander:

NIJMEGEN- Met de verhuur van het leegstaande voormalige VGZ-pand aan de Wijchenseweg heeft Nijmegen de malaise in de kantorenmarkt achter zich gelaten. Nijmegen stevent dit jaar af op een verhuur van 30.000 vierkante meter kantoorruimte. "We zitten nu op 17.000 meter en daarmee hebben we heel 2009 al geėvenaard", zegt makelaar Harry van Loon.

Het heeft er de schijn van dat we de crisis achter ons gelaten hebben." 

Bij de ondertekening van het huurcontract voor het VGZ-pand door Strukton Rail sprak ook wethouder Bert Jeene bemoedigende woorden. "Toen VGZ koos voor Arnhem kwam dat hard in Nijmegen, maar dat we een jaar later al twee belangrijke huurders hebben, stemt tot optimisme", zei de wethouder Economische Zaken van Nijmegen. 

Strukton Rail-oost brengt tweehonderd nieuwe arbeidsplaatsen mee. Scholten Awater verhuist medio december met 160 medewerkers van Lent naar de Brabantse Poort. 

Volgens bedrijfsmakelaar Sjoerd Roelofs van Strijbosch Thunnissen heeft Nijmegen de beste kantorenmarkt van Nederland. De verhouding tussen vraag en aanbod is beter dan in Arnhem, waar meer leegstand is.
 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.