Weer ontslagen bij Strukton ?

Uit de cobouw:

Utrecht - Strukton grijpt in bij de raildivisie. Hoeveel arbeidsplaatsen er bij Strukton Rail gaan verdwijnen is nog niet duidelijk. “Daar kunnen we over een paar weken meer over vertellen”, laat een woordvoerster van het concern weten.
De bouwer past de organisatie aan als gevolg van “de situatie op de spoormarkt in Nederland”. De spoorsector worstelt met onduidelijkheid over de uitgaven die ProRail heeft gereserveerd voor grote onderhouds- en nieuwe spoorprojecten.

Bovendien viste Strukton achter het net bij aanbestedingen van het project DoorStroomStation Utrecht (DSSU), de verbetering van het spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) en het spoorproject Zevenaar.

In de afgelopen jaren verdwenen er bij Strukton al tweehonderd arbeidsplaatsen. FNV Spoor verwacht dat er bij de nieuwe reorganisatieronde “enkele tientallen” ontslagen gaan vallen. Strukton Rail wil geen cijfers noemen. Een zegsvrouw verwacht echter dat het “eerder om tientallen dan honderdtallen” zal gaan. Het concern en de vakbond zijn al een sociaal plan overeengekomen.

De raildivisie van Strukton, die spoor onderhoudt en bouwt, is met zo’n 3500 werknemers het grootste bedrijfsonderdeel van het concern. Het was in de eerste negen maanden van dit jaar goed voor een omzet van 610,2 miljoen euro, fors meer dan de 453,9 miljoen van een jaar geleden. De stijging werd vooral veroorzaakt door de overname van de railactiviteiten van Balfour Beatty in Scandinavië, meldt moederbedrijf Oranjewoud in het meest recente kwartaalverslag.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde in het derde kwartaal met 3,6 miljoen tot 15,9 miljoen euro. Dat komt volgens het bedrijf onder meer door “noodzakelijke reorganisatievoorzieningen in verband met de afbouw van capaciteit in de Nederlandse markt”.

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.