Strukton Rail verwerft onderhoudscontract      De Peel 

22 | 01 | 2009

 

UTRECHT, 22 januari 2009 – Strukton Rail gaat het dagelijks onderhoud van het spoor verzorgen in het contractgebied De Peel. Op 21 januari 2009 tekenden Strukton Rail en ProRail het onderhoudscontract, dat een looptijd heeft van vijf jaar. Het contractgebied De Peel bestaat uit het spoor in de regio’s Venlo en Eindhoven. In het gebied liggen zo’n 300 km spoor en ongeveer 300 wissels. Per 1 juni 2009 gaat het contract voor het deelgebied Venlo van start; deelgebied Eindhoven volgt op 1 januari 2010. Strukton Rail is momenteel bezig met de voorbereidingen, zoals het inrichten van de onderhoudsorganisatie en het implementeren van diverse systemen.

De Peel is het tweede PrestatieGerichte Onderhoudscontract (PGO) voor dagelijks onderhoud en functieherstel dat ProRail op de markt brengt. Een PGO-contract is, meer dan de onderhoudscontracten in het verleden, gericht op kwaliteit en aantoonbaarheid. Strukton Rail krijgt meer vrijheid om zelf zijn werkwijze en werkmomenten te bepalen. Voorwaarde is dat Strukton de beschikbaarheid van het spoor voor de vervoerders garandeert en voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Een dergelijke prestatiegerichte contractvorm past goed in de onderhoudsfilosofie van Strukton Rail, die zich richt op veiligheid, lifecyclemanagement en optimale beschikbaarheid. Strukton Rail heeft de afgelopen jaren sterk geďnvesteerd in de ontwikkeling van innovaties die helpen storingen te voorkomen en de beschikbaarheid te verhogen. Voorbeelden zijn het monitoringsysteem POSS, dat inmiddels in heel Nederland en in andere Europese landen wordt toegepast, de videoschouwtrein en meet- en inspectietreinen. Strukton Rail zal deze systemen optimaal inzetten in De Peel.

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.