Onderstaand bericht zagen wij op de site van Energieveilig.nl en wilde we u niet onthouden.

Jongen zet zaag in stroomkabel

Een 13-jarige jongen uit het Zuid-Hollandse Ter Heijde heeft zaterdag geprobeerd een 10.000 voltkabel op een bouwterrein door te zagen. De jongen lijkt wonder boven wonder niets aan zijn actie overgehouden te hebben.

De stroomkabel lag net onder de grond op de bouwplaats. Buren zagen de jongen met een handzaag naar het terrein lopen. Daarna hoorden ze geknetter en de stroom in het dorp viel uit. Even later zagen ze de jongen met een zwart geblakerde en kromgetrokken zaag wegrennen.

Een monteur van netbeheerder Westland Infra kwam ter plekke om de storing op te lossen. Toen hij hoorde wat de buurtgenoten gezien hadden, schakelde hij de politie in. Na een uitgebreid buurtonderzoek vond de politie de jongen samen met zijn moeder in het ziekenhuis. Hij maakt het goed. Volgens Westland Infra heeft het beveiligingssysteem er waarschijnlijk voor gezorgd dat de jongen niet ernstig of zelfs dodelijk getroffen is.

Als het menselijk lichaam in aanraking komt met stroom, kan dit leiden tot ademhalingsproblemen, verbranding, hartritmestoornissen of zelfs de dood. Lees hier wat u kunt doen om elektrocutie te voorkomen en hoe te handelen als iemand onverhoopt toch onder stroom komt te staan.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.