Geen treinverkeer tussen Bodegraven en Leiden Lammenschans

Bodegraven 27-11-2019
Incidentenbestrijders van ProRail en spoorwerkers van aannemer BAM werken met man en macht om een defecte bovenleiding tussen Bodegraven en Leiden Lammenschans te repareren. Naar verwachting kunnen de treinen in de loop van de avond weer gaan rijden. Ook bij Woerden is schade aan de bovenleiding ontstaan. Hierdoor rijden er vanavond minder treinen tussen Den Haag / Rotterdam en Utrecht. Wij herstellen de schade vannacht.

In de middag stonden twee treinen met kapotte stroomafnemers stil op de spoorlijn tussen Leiden en Utrecht. In de trein tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn moesten 130 reizigers ruim drie uur wachten voor zij uit de trein konden. In de trein bij Woerden zaten 120 reizigers zo'n honderd minuten vast.

Evacuatie reizigers
ProRail hanteert een tijd van maximaal twee uur voor de evacuatie van gestrande reizigers. Dat hebben we met de trein bij Bodegraven helaas bij lange na niet gehaald. Oorzaak daarvan is dat de trein op een moeilijk bereikbare plek strandde. ProRail betreurt het desondanks dat reizigers zo lang hebben moeten wachten.

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier