Geen treinverkeer Driebergen door omgevallen boom
Zondag 11 december is vroeg in de morgen bij Driebergen een boom op het spoor gewaaid. De bovenleiding is hierdoor flink geraakt, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is tussen Utrecht en Ede. Een vervelende storing voor reizigers. ProRail werkt met man en macht aan herstel van de beschadigde bovenleiding. Naar verwachting is het spoor daardoor voor de maandagochtendspits weer vrij.
Volop bezig met herstel

De boom is op een ongelukkige plek terechtgekomen en de schade is groot. Reizigers tussen Utrecht en Ede worden er met name door geraakt omdat hun trein niet rijdt. De schade betreft twee stalen portalen waar de bovenleiding aan hangt. Herstel van deze twee portalen is de grootste uitdaging, maar directe vervanging blijkt niet nodig. Daarnaast is de bovenleiding gebroken en zijn afspaninrichtingen kapot. Afspaninrichtingen zorgen ervoor dat de bovenleiding strak blijft hangen. Na de melding zijn zo snel mogelijk monteurs aan het werk gegaan en de herstelwerkzaamheden zijn volop bezig.

Prognose: met maandagochtendspits weer vrij

Eerder leek het erop dat we tot dinsdag nodig zouden hebben vooral door de vervanging van de portalen. Maar nu we die kunnen repareren in plaats van vervangen verwachten we dat de herstelwerkzaamheden tot even voor de ochtendspits van maandag duren. Aanzienlijk sneller dus dan eerder ingeschat. Check vlak voor je vertrek je reisplanner voor meer informatie over je reis.

Wegverkeer

Door de laaghangende bovenleiding was autoverkeer niet mogelijk bij de overweg in de Hoofdstraat aan de oostkant van station Driebergen. De overweg werd afgesloten, maar inmiddels is de situatie verbeterd. Een baan is opengesteld en er zijn verkeersregelaars aanwezig. Verkeer kan dus weer oversteken op deze overweg. Verwachting is dat de overweg maandag voor de ochtendspits weer volledig is opengesteld voor autoverkeer.

Foto's Prorail

 

 

 

 

 

 

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier