Brand in Onderstation Hilversum

14 juli 2018:

Bij werkzaamheden in een onderstation van ProRail in Hilversum is zaterdagochtend een zeer grote brand uitgebroken. Vanwege het vuur lag het treinverkeer van en naar Hilversum tijdelijk stil.
Hulpdiensten waren massaal uitgerukt voor de brand aan de Oude Amersfoortseweg. De brandweer begon rond 12.30 uur met blussen, nadat de spanning van het Onderstation af was. Twee uur later was de brand geblust.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Inwoners van de Sint Vitusbuurt werden dringend verzocht naar binnen te gaan. De wijk ontving een extra NL-Alert.

Vanwege de brand was treinverkeer van en naar Hilversum enkele uren niet mogelijk. Tussen Utrecht Overvecht en Hilversum reden tot circa 15.00 uur geen treinen.

Update:

Gelukkig geen personen gewond geraakt, wel heel veel schade  bv GVI en 400 V verdeelkast compleet vernield, morgen heb ik wat foto's wordt dus vervolgd

Update 2:

Zoals belooft een paar foto's

Update 3:

Als de rook is opgetrokken dan gaan we natuurlijk als energievoorziening weer met man en macht aan het werk om een tijdelijke installatie neer te zetten zodat het treinverkeer voorlopig zonder problemen vervolgd kan worden.

Laatste Update

Woensdag was de GVI container operationeel. Donderdag de GRW en vrijdag hebben we twee van de drie omvormers in dienst genomen. Ook is er een LVI, GIK kast en een 48v BENNING geplaatst in de lege ruimte van trafocel 3
 
Wat ook bijzonder is dat er nu camerabewaking is in de GRW en in de GVI container. Dit omdat we nog geen GIK kast hebben. Groot voordeel is natuurlijk dat we nu geen OS bewaking hoeven in te stellen.
In de cel van de stationstrafo hebben we een klapscheider gemonteerd waarvandaan we nu de LVI voeden. Ook zijn er twee messen, plus en min, in de cel van de GRW aansluiting gemaakt.
 
De zijde waar de GVI staat is de hele tijd Off limit geweest omdat de asbest plafond panelen op de grond liggen. Alle apparatuur in het station moeten dan ook als verloren worden beschouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder nog geen update's mocht iemand iets meer weten, gaarne mail ons we zijn allemaal heel benieuwd    MAIL

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier