Geen treinverkeer mogelijk traject Deventer - Apeldoorn

Voor update 1 klik hier                    We zijn heel benieuwd naar foto's van de opbouw dus Volker collega's al jullie (con)collega's zijn zeer benieuwd MAIL

Voor update 2 klik hier                    Bijna klaar


22 mrt. 2015 /
Tussen Apeldoorn en Deventer rijden bussen in plaats van treinen in verband met een aanrijding. Zondagochtend 22 maart heeft een trein op een bewaakte overweg aan de Stationsweg in Teuge een aanrijding gehad met een auto. Hierdoor is de trein ontspoord. De bestuurder van de auto is om het leven gekomen, reizigers en personeel van de trein zijn ongedeerd. De schade aan de spoorinfrastructuur is enorm. Het is nog niet bekend wanneer het herstelwerk is afgerond en de sporen weer vrij kunnen worden gegeven om het treinverkeer te hervatten. In ieder geval is er op maandag 23 maart en dinsdag 24 maart geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Apeldoorn.
Kapotte bovenleiding

Er is grote schade aan de bovenleiding. Over een lengte van zo'n 300 meter is de bovenleiding kapot. De ontspoorde trein moet eerst terug op de rails worden getakeld om vervolgens te kunnen worden weggesleept. Daarna is pas duidelijk wat de exacte schade aan het spoor is en kunnen we een goede inschatting maken hoe lang de herstelwerkzaamheden in beslag nemen. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. Dat wordt onderzocht door Politie, ProRail en de Inspectie voor Leefomgeving en

 

 

     

Update 1

De ravage op het spoor bij Teuge blijkt zeer omvangrijk. Maar liefst zes betonnen bovenleidingportalen (de palen waaraan de bovenleiding zit) inclusief de fundering ervan, moeten vernieuwd worden. Ook is het spoor over ruim 250 meter zodanig beschadigd, dat het compleet wordt vervangen. Er zijn 420 nieuwe dwarsliggers en zeker 500 meter aan spoorstaven voor nodig. Bovendien vernieuwen we op vier locaties de baanapparatuur voor energievoorziening omdat ook deze beschadigd is geraakt. Honderden spoorwerkers werken aan het herstel.
 

Uitzonderlijke schade

Zondagmorgen ontstond er een aanrijding op de beveiligde overweg in de stationsstraat van Teuge. De omvangrijke schade aan met name de bovenleidingportalen is uitzonderlijk te noemen. Een van de twee sporen ter hoogte van Teuge in het baanvak Apeldoorn-Deventer moet volledig vernieuwd worden. Maar ook het andere spoor is door rondvliegende brokstukken en bekabeling beschadigd geraakt. Dit kan echter met slijpapparatuur worden hersteld. Gisteren is aannemer VolkerRail samen met ProRail de hele dag al bezig geweest met voorbereidende werkzaamheden, zoals de aanvoer van materieel en materiaal. Gisteravond kon het autowrak worden verwijderd en de trein herspoord. Vannacht is begonnen met opruimen en vanmorgen vroeg is het spoorherstel begonnen.

Met man en macht

Er worden 100 spoorwerkers per 24 uur ingezet. Nadat het spoor is vernieuwd (verwachting is eind deze dag) kan het materieel voor bovenleidingherstel ook ter plekke komen en met het werk aan de bovenleiding beginnen. Wanneer de portalen weer staan en de bedrading opnieuw is getrokken, kan begonnen worden met testwerkzaamheden.

Voor dergelijke werkzaamheden worden vaak twee buitendienststellingen gepland door een project dat daar circa twee jaar van tevoren al mee begint. Vanwege de omvang van de schade is nu in allerijl een projectorganisatie opgetuigd.

 

       

Foto's en video PRORAIL

Update 2

 

Nu er een nieuw spoor ligt in Teuge, waar zondag een aanrijding met een auto plaatsvond, wordt alles op alles gezet om de bovenleiding te herstellen. De planning is dat de treinen donderdag om 12.00 uur weer volgens dienstregeling kunnen rijden. Dit wordt nog wel spannend, want er moeten kilometers aan nieuwe kabels worden opgehangen. Aannemer VolkerRail heeft daarvoor zelfs extra mensen laten komen van een andere spooraannemer. Samen werken ze nog de hele dag door. In deze video legt onze bouwmanager uit wat daar zoal bij komt kijken.

 

En een filmpje van RTV oost

 

  

 

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier