Enkele rijdraad breuk zorgt voor uren geen treinverkeer

 

 

 

 

Wat moeten we er van zeggen ik ken nog tijden dat we een enkele rijdraad breuk inclusief aanrijdtijd in een uur weer gerepareerd hadden .

Maar we weten allemaal dat alle maatregelen die genomen moeten worden om uberhaupt ter plaatse te komen, uren duren en alle papieren enz duren ook uren,

en ook de foto maakt duidelijk dat we veel personeel nodig hebben om de storing op te lossen.

gelukkig een oranje vest en 2 man die het echte werk uitvoeren daar heeft het niet aan gelegen, misschien tijd om eens na te denken of het niet anders kan?

 

 

 

 

Het verhaal van de Prorail site incl foto's van Prorail

Wat er gebeurde

Om 06:00 uur vanochtend ( 2 maart 2015) is de bovenleiding van spoor 11a in Utrecht beschadigd geraakt, nadat een lege reizigerstrein daar de bovenleiding passeerde. Om de bovenleiding te kunnen repareren, is het noodzakelijk dat de elektriciteit (1500 volt) uitgeschakeld wordt. Op emplacement Utrecht Centraal zijn er meerdere spanningsgroepen voor de stroomvoorziening van het treinverkeer. Aan een spanningsgroep zijn meerdere bovenleidingen gekoppeld. Om de geraakte bovenleiding te repareren werd ook automatisch de elektriciteit boven andere sporen uitgeschakeld, die aan dezelfde spanningsgroep zijn gekoppeld. Spoor 9 tot en met 14 hadden bij de opstart door toedoen van de breuk geen spanning. Spoor 1 tot en met 8, spoor 18 en 19 zijn niet geraakt door de breuk. Een goederentrein kwam door toedoen van de breuk zonder stroom te staan. Deze gestrande goederentrein blokkeerde ook een aantal sporen aan de zuidkant van Utrecht, waardoor er minder sporen beschikbaar waren voor het reizigersverkeer dan gebruikelijk. Na een uur is de spanning weer op drie sporen teruggebracht en rond 08:00 de goederentrein weggesleept. Het repareren van een bovenleiding is een secuur werk dat enkele uren in beslag neemt, omdat de rijdraden op precies de juiste hoogte moeten hangen zodat treinen stroom kunnen afnemen. Ook moet het werk veilig gebeuren. Vandaar dat er tot 12:00 nog steeds drie sporen zonder spanning stonden.


 

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier