Bovenleiding kapot over honderden meters tussen Ede en Arnhem

 

 


ARNHEM   31-7-2017 Het treinverkeer tussen de stations Arnhem Centraal en Utrecht was maandag vanaf het begin van de middag ontregeld. De bovenleiding was over een lengte van 500 meter kapot getrokken. Een kapotte pantograaf, een stroomafnemer bovenop de trein, is waarschijnlijk de oorzaak.
Een intercity die op weg was naar Arnhem is hierdoor gestrand, de ongeveer 200 inzittenden werden uit de trein gehaald. Een andere trein kwam op station Wolfheze zonder spanning te staan.

Het probleem met de bovenleiding is even voor 12.45 uur gemeld. Het ging om een breuk tussen de stations Ede-Wageningen en Wolfheze. Hier rijden naast intercity's van Nijmegen naar Amsterdam en Schiphol ook stoptreinen. Op het traject was urenlang nog een van de twee sporen te gebruiken, hier reden nog mondjesmaat treinen. Ook reizigers vanuit Ede richting Utrecht of Arnhem naar Nijmegen hadden last van de storing.

Herstel
Het herstel duurde tot ongeveer 20.30 uur.

Aanvankelijk zette NS bussen in om de reizigers te vervoeren tussen Arnhem of Wolfheze en Ede-Wageningen. Rond 16.00 uur werd alleen nog gemeld dat er 'minder intercity's' rijden op het traject.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier