Het veiligstellen van de 3 kV installatie

We beschrijven voor u het veiligstellen van een voedingspunt (de omvormer).

Ook hebben we een beschrijving voor het vrijschakelen van een kabel tussen 2 afname punten (HS kasten) wilt u deze beschrijving zien klik dan hier.

Ook voor deze installatie geldt dat voor gepland werk moet er eerst een schakelopdracht opgemaakt worden.

Deze schakelopdracht sturen we naar de installatie verantwoordelijke welke na toetsing hem goed gekeurd retour zendt voorzien van een uniek nummer.

Deze goed gekeurde schakelopdracht is dan ons middel om te communiceren met de bedieningsdeskundige van het schakel en meld centrum (SMC).

Als u meer wilt weten over de 3 kV installatie klik dan hier

 

 

 

 

We melden ons aanwezig in het desbetreffende onderstation of omvormer gebouw, en na het noemen van onze naam, de bedrijfsnaam en het nummer van de schakelopdracht verzoeken we om in dit geval het uitschakelen van het desbetreffende voedingspunt.

Na uitschakeling van het voedingspunt gaan we deze beveiligen tegen weder inschakeling. En plaatsen we het bordje niet schakelen.

 

Nu moeten we de sturingen en meldingen van het voedingspunt trekken in de gikkast.

   

Nu gaan we verder met het trekken van de SHS kap in dit geval hebben we te maken met een drie weg rek, en moeten we dus goed opletten dat we de juiste kap trekken.

    

Nu moeten we voedingsspanning van het voedingspunt uitzetten dit doen we in de 400 volt verdeelkast.

 

Nu kunnen we in het voedingspunt controleren of de spanning daadwerkelijk eraf is.

Ook bij de SHS kap gaan we controleren of de spanning daadwerkelijk weg is, dit doen we met een hoogspanningstester welke we vooraf en achteraf controleren op juiste werking.

   

Na de visuele controle van de aardkap kunnen we deze eerst bevestigen aan het aardpunt en dan kunnen we de aardkap plaatsen.

   

Na het plaatsen van de bordjes kunnen we veilig onze werkzaamheden aan het voedingspunt aanvangen.

 

Om terug te keren naar veiligheidsmaatregelen klik hier

om terug te keren naar ons startmenu klik hier