Waarom

 

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag die je kan bedenken, en wij bedenken er een nieuwe rubriek bij.

Er zijn heel veel zaken ook binnen onze wereld  "normaal"  om dat we het zo nou eenmaal zo doen, maar waarom doen we het zo help mee verzin met ons de vragen maar natuurlijk ook de antwoorden.

Voor het beste of het leukste antwoord is weer een aardigheidje beschikbaar.

Stuur uw vraag MAIL   of stuur het antwoord op de laatste waarom..... MAIL

We starten met een bovenleiding waarom.

In het B3 systeem  ( DA -BA - DAB - BAB)  wordt er een Ydraad toegepast WAAROM.

 

Het eerste antwoord kwam van Martijn:

Wat betreft die Y-draad: is het niet gewoon om de doodsimpele reden dat normale hangdraden aan de draagkabel veel te lang worden? en tegelijkertijd het lopen van de draagkabel en rijdraad te 'synchroniseren'?

Patrick kwam met het volgende antwoord:

Y-draden zijn mijn inziens bij een zijwaartse zinloos. Tis een beweegbaar systeem met een systeemhoogte van 1750mm. Bij B4 en soortgelijke systemen komen deze niet meer voor. Bij wzh aan dit systeem worden er tegenwoordig B4 armen geplaatst en de Y-draden worden verwijderd. Bij een DP zou de Y-draad wel een verbetering kunnen zijn voor het gewicht van de DP.

Ook Sven kwam met een antwoord dat volgens ons het enige juiste is.

Bij het DA-systeem uit de jaren tachtig en alle daarop volgende systemen zijn wel Y-draden toegepast. Hiermee werd een meer gelijkmatige opdruk onder het ophangpunt gerealiseerd

Een bovenleidingssysteem valt o.a. te beoordelen/vergelijken op basis van elasticiteit en ongelijkvormigheid. De elasticiteit is de verhouding tussen de opdruk van de rijdraad en de kracht die daar voor nodig is. De ongelijkvormigheid geeft aan in hoeverre de elasticiteit varieert over een veld. Het liefste wil je een zo klein mogelijke ongelijkvormigheid in een systeem en overal dezelfde elastischiteit.
Normaal is de elasticiteit in het veldmidden het grootst en bij het steunpunt het laagst. Dit komt enerzijds omdat de draagkabel bij het steunpunt niet tot weinig omhoog kan bewegen en toepassing van een zijwaartse wat een hard(er) punt oplevert.

Een Y-draad, in Duits Y-beiseil, zorgt er voor dat de elasticiteit ter plaatse van het steunpunt wordt verhoogt. De rijdraad hangt in wezen aan een soort hulpdraagkabel die niet direct in verbinding staat met het steunpunt. Hierdoor wordt de elasticiteit verhoogt.

Waarom de Y-draden in bepaalde systemen niet (meer) voorkomen kan ik mogelijk wel achterhalen. Literatuur vermeld bijvoorbeeld dat in Frankrijk deze op bepaalde TGV-lijnen zijn weggehaald vanwege het lastige inbouwen en onderhouden.

Binnenkort komen we uitgebreid terug met de Y draad in de rubriek onderdeeel van de maand
 

niet mee eens????? stuur uw antwoord!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stuur het antwoord op naar waarom..... MAIL

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.