Hoge snelheids lijnen in Europa

klik hier voor een film over hoge snelheidslijnen in heel de wereld     

Een hogesnelheidslijn, afgekort als hsl of HSL, is een spoorweg geschikt voor hogesnelheidstreinen met snelheden van meer dan 200 km/h. Deze spoorwegen hebben grotere boogstralen dan andere spoorlijnen. De hellingpercentages op deze lijnen kunnen echter hoger zijn, tot zo'n 4%, doordat zware goederentreinen geen gebruikmaken van deze spoorwegen. Er zijn ook minder drukke hogesnelheidslijnen die gebouwd zijn voor zowel trage goederentreinen als hogesnelheidstreinen. Deze spoorlijnen hebben dan lage hellingpercentages en weinig verkanting. De spoorlijnen zijn aan beide kanten afgezet met gaas, prikkeldraad of geluidsmuren, om te voorkomen dat mensen, dieren en voorwerpen, al dan niet opzettelijk, op de rails zouden terechtkomen. Vaak gaat het om nieuw aangelegde lijnen; soms ook om aangepaste bestaande lijnen.

Hogesnelheidslijnen in Europa.

██ 320-350 km/h

██ 300 km/h

██ 250-280 km/h

██ 200-230 km/h

██ In aanbouw

 

 

Bovenleiding

De bovenleiding moet onder een grote trekspanning staan om allerlei ongewenste golfeffecten en bewegingen te vermijden. De bewegingen na de passage van een stroomafnemer moeten zo snel mogelijk gedempt worden. Het aantal stroomafnemers per trein, moet zo beperkt mogelijk zijn. Als er meerdere stroomafnemers zijn, moeten die zover mogelijk van elkaar zijn. Daarom is er bij de TGV-treinstellen een hoogspanningleiding op het dak ingebouwd, waardoor een stroomafnemer de motorrijtuigen aan beide uiteinden kan voorzien van stroom.

 

 

 

Het is onze bedoeling, om van alle Europese landen een indruk te krijgen van de bovenleidingsystemen die daar zijn toegepast en u kunt ons daar mee helpen weet u hier meer van of heeft u foto's mail ze ons om het overzicht compleet te maken.

 

 

 

 

Klik op de vlag voor de HSL in Nederland

 

Klik op de vlag voor de HSL in BelgiŽ

 

Klik op de vlag voor de HSL in Spanje

 

Klik op de vlag voor de HSL in Engeland

 

 

Frankrijk nog in bewerking

 

Duitsland nog in bewerking

 

ItaliŽ nog in bewerking

 

Noorwegen nog in bewerking

Terug naar startmenu klik hier