ProRail doet aangifte tegen kraanchauffeur die bovenleiding raakte in Zevenbergen:
ZEVENBERGEN - 10-1-2020 - ProRail doet aangifte tegen de kraanwagenchauffeur die donderdagavond in Zevenbergen een bovenleiding raakte bij een overweg. Door de schade reden er urenlang geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch.

Donderdag reed de vrachtwagen met een omhoogstaande kraan rond 11.00 uur over de overweg ter hoogte van de N285/De Langeweg en raakte daarbij de bovenleiding. De schade en vertragingen die daardoor ontstonden, waren van grote omvang. De NS meldde pas rond 22.45 uur dat de beperkingen voorbij waren en dat de treinen rond 23.15 uur weer normaal zouden rijden. ProRail houdt de chauffeur verantwoordelijk en doet aangifte.
‘Van geluk spreken dat er geen gewonden zijn’
Regiodirecteur van ProRail Wendy de Wild zegt dat 'dit echt niet kan wat hier is gebeurd’. ,,We doen daarom absoluut aangifte. Als chauffeur van een kraanwagen heb je de verantwoordelijkheid om tijdens de rit heel voorzichtig te zijn. Je ziet wat een puinhoop en een hinder dit oplevert. En dan mogen we nog van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen.”

De kraan op de vrachtwagen bij Zevenbergen stond veel te hoog en had zo nooit mogen rijden, zegt ProRail. Eerst raakte de kraan het portaal voor de overweg in De Langeweg (N285), waar de waarschuwingslampen voor de overweg aan hangen. Het portaal raakte zwaar beschadigd.

De bovenleiding hangt maar op  vijf en een halve meter hoogte. Bij het passeren van de overweg trok de kraan de bovenleiding kapot. ,,Op zich was dit al heel gevaarlijk vanwege de hoogspanning. Vlak daarna passeerde een sprinter waardoor ook schade aan de trein ontstond. Een grote flits en brandschade aan de trein geven wel aan dat het hier ook heel anders af had kunnen lopen.”

 

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

Om terug te keren naar overzicht storingen klik hier